Certificaatuitreiking groenopleiding

26 juni 2017

Het Praktijkonderwijs Zutphen was donderdag 22 juni het decor voor de feestelijke certificaatuitreiking van de groenopleiding. 16 medewerkers van Delta en werkzoekenden via Het Plein volgden het afgelopen jaar een groenopleiding in het kader van hun persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers van het project haalden onder andere hun certificaat voor het bedienen van de bosmaaier, de motorkettingzaag en tuin- en parkmachines. Het leertraject vloeide voort uit een samenwerking tussen Delta, Het Plein en het Praktijkonderwijs Zutphen op initiatief van Delta.

‘Er is hier sprake van een unieke samenwerking’, aldus Freek Hubert van Praktijkonderwijs Zutphen. ‘De ene hand wast hier de ander. Een gemotiveerde groep volwassenen die onderwijs volgt op een locatie waar ook onze leerlingen les hebben, is een echte verrijking op verschillende vlakken. Onze leerlingen en de deelnemers komen met elkaar in contact, wat voor bijzondere leermomenten zorgt. Daarnaast geeft het leraren en leermeesters nieuwe energie, door eens met een andere doelgroep aan het werk te zijn. Maar het belangrijkste is toch wel het positieve effect dat het traject op de groep heeft gehad.’ Ellen Bargeman, consulent bij Delta, vult aan: ‘Alle deelnemers hebben de laatste maanden veel nieuwe vaardigheden geleerd en deze certificaatuitreiking is hier een mooie bekroning van. De opleiding en de certificaten zorgen voor een extra zetje op de arbeidsmarkt en dragen ontzettend bij aan het zelfvertrouwen en de persoonlijke ontwikkeling bij de deelnemers.’

Het uitzonderlijke project vloeide voort uit ‘groene’ speeddates georganiseerd door Het Plein en Delta. Deze speeddates leverden al voor een kleine 40 deelnemers een baan op bij Axent Groen, Circulus Berkel, Gemeente Zutphen en Groenwerk XL. Uit de speeddates bleek dat er de behoefte bestond aan gecertificeerd personeel. Na het enorme succes van het huidige traject staan er al weer vele nieuwe plannen en ideeën in de steigers. Het project krijgt dan ook zonder enige twijfel een vervolg!