Evelyne maakt met een big smile een Big Mac

6 augustus 2018

Als algemeen medewerker bij McDonald’s Zutphen zit Evelyne al drie jaar op haar plek. Ook het management van de vestiging is tevreden over de inzet van Evelyne; een reden te meer om haar in dienst te nemen. Marleen van den Berg, 1e assistentmanager bij McDonalds Zutphen: ‘Evelyne heeft eerst drie jaar gedetacheerd via Delta werkt! bij ons gewerkt en sinds 1 juli heeft ze een contract op basis van begeleid werken.’

Spik en span
Aan een schone tafel bij de McDonald’s met een cappuccino vertelt Evelyne glunderend over haar werk: ‘Als ik ’s ochtends begin start ik altijd met het opruimen van het terras en de ruimte daar omheen. Zodat het ook voor de buren -de bedrijven gevestigd rondom De Dreef- er spik en span uitziet. Ook help ik in de keuken: door de voorraden van de producten aan te vullen en het bereiden van de maaltijden alsook het maken van de producten; de burgers, salades, dranken en ijsjes.’ Op de vraag wat Evelyne het leukste aan haar werk vindt, is het antwoord kort: ‘Alles! Soms vind ik het wel lastig als het heel erg druk is in het restaurant en bij de McDrive. ‘ Van den Berg vult aan: ‘Voor Evelyne, en ook voor andere medewerkers, is er de ruimte voor om dit aan te geven en samen zoeken we dan naar een passende oplossing.’

Waardering
McDonald’s Zutphen maakt sinds enige tijd onderdeel uit van het franchise-imperium van Henk Koning, waar ook de vestiging Deventer en drie vestigingen in Apeldoorn toe behoren. Deze McDonald’s ondernemer hecht veel waarde aan sociaal en duurzaam ondernemen. Totaal zijn 519 medewerkers werkzaam bij de vijf vestigingen, waarvan 37 met een beperking én heel veel talent. Dit is niet ongemerkt gebleven. Vorig jaar heeft Koning met zijn vestiging in Deventer het certificaat Prestatieladder voor Sociaal Ondernemen (PSO), trede 3 in ontvangst genomen.

Begeleid werken
Evelyne heeft nu een dienstbetrekking op basis van begeleid werken bij McDonald’s in Zutphen. Hans Eijkelenkamp, consulent bij Delta neemt de begeleiding voor zijn rekening: ‘Bij begeleid werken komt de medewerker met een WSW-indicatie in dienst bij het bedrijf. De begeleiding voor Evelyne en McDonald’s wordt door Delta voortgezet. Daarnaast is het voor McDonald’s mogelijk om loonkostensubsidie aan te vragen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de mate van productiviteit en verschilt daardoor per medewerker.’ Naast Evelyne werkt ook Mark al ruim 15 jaar met een dienstbetrekking op basis van begeleid werken bij McDonald’s.

Wilt u net als McDonald’s een bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt en socialer ondernemen? Neem dan gerust eens contact op met onze accountmanagers.