Gratis ontwikkeladvies voor 45-plusser

22 januari 2019

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Ook voor u als werkgever is dit een interessante tool om uw medewerkers te voorzien van ontwikkeladvies, dit ook in het kader van duurzame inzetbaarheid. Een loopbaanadviseur kan uw medewerkers daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook voor uw medewerkers die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers.

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen wordt er gekeken naar het huidige werk, naar wat de medewerker kan en leuk vindt, en waar in de toekomst baankansen voor de medewerker zijn. De coach kan ook ondersteunen om nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies €600,- subsidie aanvragen. Er is ook een mogelijkheid voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Minister Koolmees: ‘Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.’ De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Wat levert een loopbaanadvies op?
Monique van Bavel (46) is kok bij cateringbedrijf Hutten en kreeg een ontwikkeladvies: ‘Het ontwikkeladvies heeft mij wel echt op het spoor gezet om eens verder te kijken. We hebben een hoge werkdruk en we weten allemaal dat we tot 67 door moeten. Uit het advies kwam dat ik heel graag jonge mensen wil coachen voor het vak. Dat is goed om te weten voor de toekomst, als ik dit werk misschien niet meer kan doen. Ik ben er slimmer door geworden en het heeft me helemaal geen ene stuiver gekost. Je bent nog steeds directeur van je eigen loopbaan en je eigen toekomst. Dus jij zult zelf het heft in handen moeten nemen, hoe ga ik 67 worden?’

Bent u als werkgever of medewerker geïnteresseerd in ontwikkeladvies? Onze professionals helpen u graag; neem gerust eens contact op met een van onze consulenten of jobcoaches of uw contactpersoon bij Delta werkt!.  Op de site ‘Hoe werkt Nederland’ staat nog meer relevante informatie over het gratis ontwikkeladvies en ervaringsverhalen van medewerkers en werkgevers.