Jobcarving inzetten om personeelstekort te voorkomen

13 maart 2019

Werkgevers die jobcarving inzetten, bundelen eenvoudige taken tot een nieuwe functie en/of er worden taken uit bestaande functies afgesplitst. Jobcarving is een methode om bestaande functies op taakniveau te analyseren om vervolgens, uitgaande van de mogelijkheden van een medewerker vanuit de Participatiewet, te komen tot een passend takenpakket.

Krapte op de arbeidsmarkt
Als werkgever kunt u het personeelstekort te lijf gaan door banen te creëren voor werkzoekenden vanuit de Participatiewet. Recent hebben we het verhaal gedeeld van Jos die met veel plezier aan het werk is bij Vakgarage Pelgröm in Voorst. Ook de werkgever, Louis Pelgröm is tevreden met de inzet van Delta werkt! én Jos: ‘Jos is van toegevoegde waarde voor ons bedrijf en je kan op hem rekenen, hij is altijd op tijd en zeer behulpzaam. Hij doet zeer afwisselend werk en komt zo helemaal tot zijn recht!’ Lees hier het volledige interview met Jos en zijn werkgever.

Ook werkgever Bernard Oosterink van Albert Heijen De Brink – Zutphen is enthousiast over de gemotiveerde inzet van Ilse. Sterker nog hij wil haar niet meer kwijt! Nieuwsgierig naar hoe AH en Ilse dit samen met de dienstverlening van Delta werkt! hebben gerealiseerd? Bekijk hier de video.

Besparing personeelskosten
Met jobcarving is het mogelijk om te besparen op de personeelskosten; door minder snel extra gespecialiseerd personeel aan te nemen. Tegelijkertijd  biedt u meteen werk aan mensen die onder de Participatiewet vallen. Bovendien draagt het voor al uw medewerkers bij aan meer werkplezier en dit heeft weer een positief effect op het ziekteverzuim. Concrete voorbeelden van gebundelde taken zijn administratieve, facilitaire en technische werkzaamheden.

Contact
Ook benieuwd wat jobcarving voor u als werkgever kan betekenen? Neem dan contact op met uw contactpersoon van Delta werkt! of stuur ons een mail. En bellen kan natuurlijk ook op 0575 – 516 513.