Jos start een nieuwe uitdaging bij vakgarage Pelgröm

26 juni 2018

Al ruim 26 jaar versterkt Jos Berendsen het team van Delta werkt! vanuit verschillende functies. Deze week gaat hij voor het eerst gedetacheerd aan de slag en begint hij als baliemedewerker bij vakgarage Pelgröm in Voorst. ‘Na mijn proefdag belde Louis Pelgröm, de directeur van het bedrijf, met de blijde boodschap dat hij de uitdaging met mij aangaat,’ vertelt Jos enthousiast.

Jos Berendsen begon zijn carrière bij Delta binnen de financiële afdeling. Vanaf 2007 verrichtte hij hiernaast ook baliewerkzaamheden. Vorig jaar verdwenen zijn administratieve taken en kwam Jos zijn collega Netty versterken aan de balie van Delta.

De kennismaking met vakgarage Pelgröm
Jos kreeg informatie over een vacature bij vakgarage Pelgröm. Mede vanwege zijn interesse in auto’s nam hij hierover contact op met consulent Ellen Bargeman. Al snel werd er een sollicitatiegesprek gepland. Jos ging voor het gesprek op eigen initiatief bij Pelgröm langs: ‘Ik ben op een zaterdagochtend een kop koffie komen doen en vertelde over mijn geplande sollicitatiegesprek en dat ik alvast een kijkje wilde nemen. Vanaf dat moment liep het contact eigenlijk meteen al makkelijk.’

Een dagje proefdraaien
Na de eerste kennismaking ging Jos samen met consulent Christine Eggink officieel bij vakgarage Pelgröm op gesprek. Louis Pelgröm vroeg Jos om een dag mee te draaien. ‘Zo gezegd, zo gedaan: ik werkte een dag mee. Naast baliewerkzaamheden deed ik die dag ook gelijk administratieve werkzaamheden. Bij Delta heb ik ervaring opgedaan met deze werkzaamheden en dat kan ik hier mooi weer oppakken. De systemen waren anders dan ik gewend was, maar dat ga ik leren. Wanneer ik dit onder de knie heb, is het zelfs nog mogelijk dat mijn taken uitbreiden. De proefdag vloog voorbij, ik voelde me op mijn gemak bij mijn nieuwe collega’s en dat straalde ik uit.’

‘Lijkt het je wat, stap er dan op af!’
Jos is per 20 juni gestart met een proefperiode van drie maanden, waarin hij drie dagen bij vakgarage Pelgröm werkt en de overige twee dagen bij Delta. Hij is erg enthousiast over zijn nieuwe uitdaging bij de vakgarage: ‘Dit is een mooie jas die mij perfect past. Ik zit in een team van ongeveer zeven mensen, waaronder stagiaires en monteurs. De functie past bij mij, zeker ook omdat ik er weer administratieve taken bij krijg. Ik heb er zin in!’ Jos geeft een tip mee aan zijn collega’s bij Delta: ‘Wil jij ook gedetacheerd aan de slag via Delta op een plek die zo goed bij jou past? Lijkt het je wat, stap er dan op af!’