Jos zit bij vakgarage Pelgröm helemaal op zijn plek

10 december 2018

Het is alweer een halfjaar geleden dat Jos Berendsen aan zijn nieuwe baan als receptionist bij vakgarage Pelgröm in Voorst begon. Dit is voor hem de eerste keer dat hij gedetacheerd bij een bedrijf aan de slag is. Hij is zijn proeftijd goed doorgekomen, het werk bevalt hem prima en hij zit er op zijn plek. ‘Jos is een harde werker die goed in het team past,’ aldus zijn werkgever Louis Pelgröm.

‘Welke werkzaamheden ik doe? Ik ben receptionist. Mijn vaste plek is aan de balie, waar ik zowel balie- als financiële werkzaamheden verricht,’ vertelt Jos. Hij is niet meer te stoppen in zijn enthousiasme om zo veel mogelijk te vertellen over zijn geweldige baan. ‘Wat ik erg leuk vind om te doen is het inplannen van afspraken voor klanten.’ Volgens Louis, zijn leidinggevende, wordt Jos daar ook steeds beter in. ‘Loopt de agenda te vol, dan moet er aan de rem getrokken worden. En dat heeft Jos steeds vaker zelf in de gaten,’ aldus Louis.

Met het oog op Jos’ interesse in auto’s krijgt – en grijpt – hij bij de vakgarage mogelijkheden om hier meer over te leren. ‘In het begin mocht ik meteen al helpen om een versnellingsbak onder een auto vandaan te halen. Sindsdien laten de monteurs mij regelmatig onderdelen zien, zodat ik stukje bij beetje de auto zowel van binnen als van buiten leer kennen. Dat komt natuurlijk goed van pas als er een klant belt of binnenloopt met een vraag.’ legt Jos uit. ‘Ik vind het contact met de monteurs heel leerzaam. Ik zal zelf nooit een monteur worden, maar zo krijg ik er wel meer kijk op!’ voegt hij toe.

In het begin werkte Jos twee dagen per week bij Delta werkt! en drie dagen bij Pelgröm. Doordat er bij de vakgarage een stagiaire wegging, kon hij hier wekelijks vijf dagen komen werken. Die kans greep hij met beide handen aan en daar heeft ook zijn werkgever Louis nu profijt van. ‘Jos’ bijdrage binnen het bedrijf is van toegevoegde waarde en je kan op hem rekenen, hij is altijd op tijd en zeer behulpzaam. Geen dag is hier hetzelfde. Dat maakt de vakgarage tot een dynamisch bedrijf, waar Jos zeer afwisselend werk doet en zo helemaal tot zijn recht komt,’ zegt hij met een lach.

Wilt u bijdragen aan sociaal ondernemerschap en gunt u onze gemotiveerde collega’s net als vakgarage Pelgröm ook een kans op een passende werkplek? Wij van Delta werkt! helpen u graag! Neem gerust contact op met een van onze accountmanagers om te ontdekken hoe we elkaar kunnen versterken.