Met Baanbrekend Landschap werkplekken in de groene sector

20 juni 2016

20160616_190125Nieuwe samenwerkingsvormen creëren voor een vitaal landschap:
een bijdrage aan de economie, maatschappij en werk. Stichting Landschapsbeheer Gelderland bespreekt samen met werkgevers, Delta | Het Plein en het onderwijs het draagvlak voor project ‘Baanbrekend Landschap’.

Sander Nijhuis (Hoofd projecten en advies) vertelt: ‘Met Baanbrekend Landschap worden langdurig werkzoekenden opgeleid en getraind, zodat zij aan het werk kunnen bij groenbedrijven en hoveniers.’ Landschap Overijssel heeft met het project reeds tien gemeenten, het bedrijfsleven en werkzoekenden weten te activeren. En met succes: maar liefst 90% van de deelnemers stroomde door naar werk.

Participatie in de maatschappij
Voor zowel werknemer als werkgever dient het project, dat plaatsvindt in de wintermaanden, als een voortraject om inzichtelijk te krijgen of regulier werk mogelijk is. De geselecteerde deelnemer gaat aan het werk maar ontwikkelt zich ook op persoonlijk vlak. Groeipunt (AOC Oost) geeft vorm aan de verschillende stappen, die via een digitale omgeving inzichtelijk zijn voor de deelnemer en zijn begeleiders. Met het landschap als schoolomgeving worden de deelnemers begeleid door een voorman.

Bijeenkomst bij Delta Zutphen
Tijdens de bijeenkomst bij Delta Zutphen werd uitleg gegeven over de verschillende stappen binnen Baanbrekend Landschap maar werd de aanwezigen gevraagd of het gedachtengoed aansluit bij die van de werkgevers.
Het bijzondere gezelschap bestond uit ondernemers in de groene sector, AOC Oost en consulenten en accountmanagers van Delta | Het Plein.

Hoveniers zien zowel gedetacheerd personeel via Delta als medewerkers in dienst van hun bedrijf een persoonlijke groei doormaken. Maar alle ondernemers zijn zich bewust van de intensieve begeleiding die gegeven moet worden aan de deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij komt ook dat de orderportefeuille voldoende gevuld moet zijn om de nieuwe mensen een kans te bieden binnen hun bedrijf.

Deze avond zijn samenwerkingsmogelijkheden tussen de werkgevers besproken. Consulenten en accountmanagers zaten bij de discussie om inhoudelijk advies te geven wanneer het bijvoorbeeld ging over Social Return of loonkostensubsidie.

Bent u als werkgever actief in de groene sector en heeft u interesse in Baanbrekend Landschap?
Neem voor meer informatie contact op met Esther Gaastra, accountmanager Delta | Het Plein.

IMG-20160620-WA0000