Netwerkende werkgevers creëren extra banen

17 oktober 2016

stappelbanenLandelijke werkgevers en vertegenwoordigers van UWV en gemeente Apeldoorn zijn op bezoek geweest bij Delta in Zutphen. Zij kregen een rondleiding en zochten elkaar op om werkkansen te creëren voor werkzoekenden. De bijeenkomst was in het kader van het Stapelbanentraject: meer uren aan het werk, bij meerdere werkgevers.

Het aanbod van banen met een beperkt aantal uren neemt steeds meer toe in onder andere de groene sector, facilitaire dienstverlening en de zorg. Gemeenten, UWV en werkgevers bieden ondersteuning bij het vinden van één of meerdere banen ter aanvulling op het huidige werk. Het Stapelbanentraject geldt voor bijstandsgerechtigden en voor werknemers en ZZP’ers die parttime of fulltime willen werken.

Participeren op de arbeidsmarkt
Mensen die al enige tijd werkloos zijn kunnen dankzij een parttime baan weer re-integreren op de arbeidsmarkt. Ralf Maas, accountmanager werkgeversdiensten van gemeente Apeldoorn, is positief over de effecten: “Dankzij de heropbouw van het werkritme en de samenwerking met collega’s worden zij ervan bewust gemaakt dat ze van betekenis zijn. Dit maakt de stap kleiner om op eigen initiatief een extra baan vinden.” Werknemers met stapelbanen geven aan dat de afwisseling in werk en functie bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ook zorgt het hebben van meerdere banen voor een betere kans op doorlopend werk omdat zij hun motivatie en flexibiliteit aantoonbaar kunnen maken.

Meer uren dankzij huidige werkgever
Werkgevers die met elkaar werken creëren samen meer werkgelegenheid. Talentvol personeel blijft in dienst als de huidige werkgever kansen biedt om ook bij een collega-onderneming aan de slag te gaan. Dit hoeft niet in dezelfde branche te zijn; onderscheidt de werknemer van een hotel zich door zijn gastvriendelijkheid, dan kan dit talent ook een toegevoegde waarde zijn voor een ziekenhuis.

Bent u werkgever in de gemeente Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Brummen of Voorst en ook enthousiast geworden over stapelbanen? Onze accountmanager Irma te Brake geeft u graag meer informatie en kan gemotiveerde kandidaten aan u voorstellen. Neem contact op via 06 – 12 13 59 26 of stuur een e-mail naar i.tebrake@zutphen.nl