Veelgestelde vragen door werkgevers

BLIJVEN DE AFSPRAKEN DIE U ALS WERKGEVER HEEFT GEMAAKT MET DELTA, OVER BIJVOORBEELD DETACHERINGSOVEREENKOMSTEN, IN 2019 VAN KRACHT?
Alle gemaakte afspraken over Delta-medewerkers uit de gemeenten Bronckhorst, Lochem en Voorst die gedetacheerd bij u werken, blijven van kracht. Ongeacht waar uw bedrijf is gevestigd. Voor uw gedetacheerde Delta-medewerkers, woonachtig in de gemeenten Brummen en Zutphen heeft de desbetreffende gemeente per situatie afspraken met u gemaakt over hoe het werk en de bijbehorende afspraken worden gecontinueerd.

HEB IK ALS WERKGEVER PER 1 JANUARI 2019 NOG EEN AANSPREEKPUNT VOOR GEDETACHEERDE MEDEWERKERS ALS ZIJ UIT VERSCHILLENDE GEMEENTEN KOMEN?
Consulenten zijn en blijven uw aanspreekpunt, uw gedetacheerde Sw-medewerkers komen nu immers ook uit verschillende gemeenten. Wel is het zo dat u te maken krijgt met meerdere consulenten. Voorbeeld: U bent gevestigd in Brummen en er werken vijf Sw-medewerkers van Delta bij u; twee medewerkers zijn woonachtig in de gemeente Brummen, twee in de gemeente Bronckhorst en één in de gemeente Zutphen. De begeleiding van de medewerkers geschiedt dan vanaf 1 januari 2019 door respectievelijk een consulent van de gemeente Brummen, een van Delta en een van de gemeente Zutphen.

KAN IK WEL ZAKEN BLIJVEN DOEN MET DELTA ALS MIJN BEDRIJF IS GEVESTIGD IN DE GEMEENTEN ZUTPHEN EN/OF BRUMMEN?
Als werkgever bepaalt u zelf met wie u zaken wilt blijven doen. Dat is natuurlijk nu ook al het geval. De ene werkgever heeft bijvoorbeeld contacten met meerdere uitzendbureaus en werkbedrijven, terwijl de andere werkgever dat het liefst beperkt houdt. Delta kiest voor samenwerken en zoekt niet de concurrentie op.

Is uw vraag met deze informatie niet beantwoord? Kijk dan hier of deze in de lijst met algemene veelgestelde vragen staat.