Veelgestelde vragen door werknemers uit de gemeente Bronckhorst

IK BEN INWONER VAN DE GEMEENTE BRONCKHORST EN SW-MEDEWERKER BIJ DELTA;
WAT GAAT ER PER 1 JANUARI 2020 VOOR MIJ VERANDEREN?

De gemeente Bronckhorst heeft samen met de gemeenten Lochem en Voorst aangegeven dat ze in ieder geval in 2019 blijven samenwerken binnen de gemeenschappelijke regeling (GR) Delta. Eind vorig jaar (2018) heeft de gemeente Bronckhorst al wel aangegeven per 1 januari 2020 uit de GR Delta te willen treden. De toekomst van Delta, en de wenselijkheid van het in stand houden van de gemeenschappelijke regeling Delta, is onderzocht met als resultaat dat de GR Delta per 1 januari 2020 wordt opgeheven en Delta werkt! ophoudt te bestaan.

Voor jou betekent dat, dat je dit jaar nog in dienst blijft bij Delta en krijg je de begeleiding zoals je dat gewend bent. Vanaf volgend jaar 1 januari 2020 word je dan contractueel ondergebracht bij de gemeente Bronckhorst. De gemeente Bronckhorst gaat dan zelf de taken uit de Wet sociale werkvoorziening uitvoeren. Het allerbelangrijkste is, dat je weet dat je jouw werk en inkomen behoudt. En natuurlijk blijft de cao SW van kracht, dus ook het pensioenfonds (PWRI). Als je een 25- of 40-jarig jubileum in 2020 of later mag vieren, kan dat ook gewoon. In de cao SW (art. 5.8) lees je waar je recht op hebt. Hoe je je jubileum viert, spreek je af met de gemeente Bronckhorst, waar je vanaf 1 januari 2020 in dienst bent.

Klik hier om het persbericht over de opheffing van Delta werkt! van het bestuur te lezen. Is jouw vraag met deze informatie niet beantwoord? Kijk dan hier of deze in de lijst met algemene veelgestelde vragen staat. Uiteraard kun je ook contact opnemen met je consulent.