Zwembad De Schaeck is ook een warm bad voor medewerker Johnny

1 april 2019

De Schaeck is het warmste zwembad van de regio, letterlijk met een temperatuur van minimaal 32⁰C. Lugo Schoonman, manager De Schaeck steekt van wal: ‘In de regio zijn we het enige zwembad met zwemwater dat geschikt is voor diverse doelgroepen, onder andere voor baby’s en revalidatiegroepen.‘ Johnny werkt sinds 2 ½  jaar met veel plezier gedetacheerd via Delta werkt! bij De Schaeck.

‘Ik heb lange tijd in het groen gewerkt, maar hier ben ik echt op mijn plek. Ik doe veel verschillende werkzaamheden, zowel buiten als binnen. Als het nodig is pak ik de bladblazer en zorg ik ervoor dat het buitenterrein er weer tiptop bijligt. En de groene alg na de winterperiode, voordat het buitenbad weer open gaat, verwijder ik met de hoge druk. Binnen houd ik de natte ruimten schoon, zoals de toiletten en kleedkamers’, vertelt Johnny met veel enthousiasme. Naast het schoonhouden van de binnenruimten en het buitenterrein, bergt Johnny tevens de horecabestellingen op.

Als een vis in het water
Op de vraag wat Johnny het leukst vindt om te doen, is zijn antwoord luid, duidelijk en kort: ‘Alles, maar het leukste is dat mijn werk wordt gewaardeerd.’ Johnny werkt nauw samen met Henk. Henk werkt al 8 jaar gedetacheerd bij De Schaeck en houdt zich voornamelijk bezig met het technische onderhoud en is het eerste aanspreekpunt voor Johnny. Schoonman: ‘Johnny werkt erg zelfstandig en ziet werk wat enorm fijn is. Zijn er vragen, dan meldt hij zich bij Henk. Voor begeleiding kan Johnny, maar ook ik, een beroep doen op Hans Eijkelenkamp, consulent bij Delta.’

Naast Delta, werkt Schoonman ook samen op het gebied van de Participatiewet met de gemeente Voorst. Onder andere met het project “Voorst Onder de Loep” om zo met verschillende samenwerkingspartners en inwoners voor een betere Voorster samenleving te zorgen. Het project is in februari van dit jaar gestart. ‘Tevens hebben we regelmatig statushouders en mensen vanuit bureau Halt bij ons aan het werk. Zo bouwen statushouders werkervaring op zijn wij als organisatie ook maatschappelijk betrokken in de regio.’

Toekomstbestendig
Schoonman werkt al ruim 36 jaar bij De Schaeck en heeft het buitenzwembad in het dorp zien veranderen in een zwemaccommodatie met een regionale allure en functies voor diverse doelgroepen: ‘Dit houdt ook in dat we meer toerisme naar Twello trekken. Afgelopen jaar hebben we een recordjaar gedraaid met 255.000 bezoekers.’ Om de bezoekers ook in de toekomst goed te kunnen ontvangen, staat er groot onderhoud gepland. ‘Met het onderhoud zetten we in op de toekomst en verduurzaming. Zo worden onder meer de traditionele CV ketels verwijderd en wordt het buitenbad vanaf dit seizoen verwarmd door zonne-energie en een warmtepomp.’ De binnenbaden zijn tijdens de onderhoudswerkzaamheden van 15 tot en met 29 april gesloten. Het buitenbad blijft gewoon open. Ook op de site van De Schaeck is het artikel te lezen.

Wilt u ook net als zwembad De Schaeck passende medewerker(s) voor uw organisatie en nog socialer ondernemen? Neem dan contact op met uw contactpersoon binnen Delta werkt! of stuur ons een bericht per mail. Bellen kan natuurlijk ook op 0575 – 516 513.

Bekijk de video voor een sfeerbeleving van de werkomgeving van Johnny: